Veelgestelde vragen

Een online proeverij? Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Bij een online wijnproeverij krijgt iedere deelnemer of proever een doos thuis bezorgd met daarin vijf flesjes wijn.

Dit zijn flesjes zoals door de wijnproducent zelf gemaakt zijn, dus geen rare plastic buisjes of miniflesjes met een paar druppels. Deze flesjes hebben een inhoud tussen 0,187 en 0,375, afhankelijk van de wijn en de producent. In de doos vindt u verder uitleg over de wijnen en een scorekaart.

U kan er voor kiezen om deze proeverij met of zonder begeleiding van De Wijnproever te doen. Kiest u voor de optie ‘zonder begeleiding’ dan krijgt u ook nog uitgebreide informatie over hoe u wijn moet proeven volgens de ‘regels van de kunst’. Vervolgens kunt u samen met collega’s, vrienden of familie, via Zoom of Teams uw eigen verbinding opzetten om met elkaar online van deze wijnen te genieten en te proeven.

Wat is de online begeleiding?

Bij de online begeleiding doet De Wijnproever, Eduard Verheijen, of zijn collega Laura Bechger met uw proeverij mee. Ze vertellen over wijn, hoe wijn gemaakt wordt, de geschiedenis van wijn, hoe je een etiket moet lezen en waar je in de supermarkt op moet letten als je wijn koopt. Ze beantwoorden eventuele vragen en begeleiden dus eigenlijk de hele proeverij. Wilt u na afloop nog gezellig online na-borrelen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Ze verlaten dan de proeverij en u kunt doorgaan zolang u wenst.

Komt de online begeleiding standaard bij de aanschaf van een online proeverij?

Nee, u moet de online begeleiding apart aanvragen/ aanschaffen (in uw winkelmandje doen). Dat kan via deze website maar u kunt natuurlijk beter even contact opnemen. Dan kunt u gelijk bespreken of de door u gewenste dag en tijd nog beschikbaar is. Bel of mail naar 06 47673202 info@dewijnproever.nl

Hoe lang duurt de online proeverij met begeleiding?

Deze duurt gemiddeld anderhalf à twee uur. Heeft u meer of minder tijd te besteden dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. Door zijn enthousiasme is De Wijnproever niet echt een klokkijker en kan de proeverij makkelijk uitlopen (tenzij dat natuurlijk niet binnen uw tijd past).

Is de online begeleiding 'live'?

Ja, De Wijnproever logt mee in en begeleidt u door de proeverij. U krijgt niet een van te voren gemaakte opname te zien, ook is er geen presentatie of powerpoint.

Zijn er verzendkosten?

De verzendkosten zijn inbegrepen in de prijs van de proeverij.

Hoe zit het met de BTW?

Bij alle vermelde prijzen is de BTW inbegrepen. Organiseert u de proeverij bedrijfsmatig en kunt u de BTW terug vragen, dan is de proeverij dus 21% goedkoper (alcoholvrij 9%).

Zijn de hapjes vers?

De eventuele hapjes worden door een lokale delicatessen winkel gemaakt. De noten worden vers gebrand en de kaas vacuüm verpakt. U kunt deze rustig twee a drie weken van te voren al bestellen.

Voor hoeveel personen is deze proeverij?
Dat maakt niet uit. U kunt een doos voor u alleen nemen, en als u wilt kunt u daar ook de online begeleiding bij nemen. De groepsgrote wordt eigenlijk bepaald door u zelf. Hoeveel deelnemers heeft u, zoveel kunnen er mee doen.
Kan er ook een mix tussen de alcoholvrije proeverij en de basis of de deluxe proeverij gemaakt worden?

Ja hoor, dat is geen enkel probleem. Als u aangeeft hoeveel alcoholvrije pakketten u wenst en hoeveel alcoholvolle, dan worden deze naar de proevers gestuurd. Uiteraard wordt dan bij de proeverij ook uitgelegd wat alcoholvrije wijn is.

Worden er wijnen verkocht tijdens of na de proeverij?

Nee, de proeverijen hebben geen enkel verkoop element. Geen bestellijsten, u wordt niet na-gebeld of u iets wilt afnemen. Het gaat bij de proeverij puur en alleen om een gezellige en leerzame middag of avond. En vindt u een wijn nou zo lekker dat u deze toch wilt aanschaffen, dan kan De Wijnproever u in de juiste richting wijzen.